Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak samozřejmě, že záchranné složky musí do práce vždy, takže tam bude vždy výjimka (záchranka, hasiči, policie), ale se vším ostatním máte naprostou pravdu. Přesně tak by to mělo ve finále vypadat, pokud se stát rozhodne zasahovat do toho, kdy má mít kdo otevřeno. A jakmile se jednou otevřou stavidla, může to pokračovat prakticky libovolně dále - výchova obyvatel k plánování např. může skončit požadavkem, aby všechny obchody měly otevřeno např. jen jeden den v týdnu (proč ne, že?).

Pevně doufám, že ústavní soud smete tento legislativní nesmysl se stolu jako diskriminační...

4 0
možnosti

Taky ceny by mohly být jednotné, je nespravedlivé, aby lidé v Aši platili za klobásu jinou cenu než ve Znojmě, zamyslete se soudruzi.

To je přesně to, proč nekuřáci, jako já, brání právo majitele na rozhodování o své hospodě nebo nařizování kdy kde má být otevřeno a kdy smějí zákazníci nakupovat. Osobně je mi to jedno, protože nakupuji převážně přes internet, ale obecně mě každá nová regulace a každé nové nařízení připomíná ten pověstný hřebíček do rakve nebo vařenou žábu.

2 0
možnosti

Pane Pícle, článek mě pobavil, stejně jako diskuse. Ode mě máte karmu. Vaše metrbába.;-D

5 0
možnosti

V neděli nakupovat nechodím...ale proč v neděli zavírat obchody? Když je poptávka, tak může být i nabídka. Hotové. Kdyby lidi do obchodů v neděli nechodili, už jsou dávno zavřené.

Často je velmi smutné, když člověk jede v neděli kolem nějakého "shoping centra" a vidí, že je to parkoviště úplně plné. Náš národ si našel oblibu v "shopingu", tak mu to neberte. Lidi jezdí na výlet s dětma do kauflandů, obi a jiných.... Je to divné, ale je to jejich věc.

Pokud se někomu nelíbí, že jeho zaměstnavatel mu nedá v neděli volno, tak je myslím třeba změnit práci a jít pracovat tam, kde se dělá jen ve všední den.

8 0
možnosti

hospody nezavírat!!!!

2 0
možnosti

Samozřejmě proč chránit prodavačky, aby měly den volna, můžou jít jinam, ví do čeho jdou, jak bylo napsáno jinde. Já bych tedy navrhl zrušená max. 150 hodin přesčasu, proč bránit lidem, kteří si chtějí vydělat a jsou ochotni chodit víc do práce, aby nemohli odpracovat víc hodin. Pokud se to někomu nebude líbit, tak mu nebrání, aby šel jinam, stejně jak prodavačkám.

5 3
možnosti

Není spravedlivější nechat lidi vydělt na živobytí v normálním rozsahu hodin? V civilizovaných zemích tomu tak obvykle bývá.

2 1
možnosti

Souhlas, ale ja bych k tomu pridal vypnuti internetu, vody a elektriny a plynu. Prece jenom nad tim nekdo musi mit dohled a nechceme aby to nekdo obsluhoval pres weekend, a uz vubec ne opravovat pripadne poruchy...

13 1
možnosti

I53v88a 30R26a55k88o59v12á

15. 1. 2017 14:09

Samozřejmě nemusí být nutně zavřené každou neděli, ale o státních svátcích by tomu tak být mělo. A je mi jedno, že za to budu mít plno mínusů.

4 14
možnosti

A proč jako? Do toho, kdy já chci chodit nakupovat státu nic není a vám taky ne. Je to dohoda mezi mnou a obchodníkem. Pokud se to obchodníkovi vyplatí, proč by neměl otevřeno?

2 0
možnosti

Absolutní demagogie v okolních státech to je samozřejmé ale u nás vždy a všechno problém.

12 19
možnosti

že je jinde blbost samozřejmá nás přece nemusí zajímat :-)

24 5
možnosti

Neděle kdysi bývala skutečně dnem svátečním. Jak na dědinách, tak i v městech. 6 dnů se pracovalo a sedmý byl na oddech. Na dědinách pracovali jen hostinští a volno měli nejčastěji v pondělí. Podobně měli v pondělí zavřeno řezníci. Ti museli si připravovat čerstvé maso k prodeji na úterý, ale moc ho tenkrát nebylo. Ve městech tomu bylo podobně a proto tehdy nebylo možné vidět v neděli někoho chodit v montérkách a jiném pracovním oděvu. Tento zaběhlý řád se začal postupně měnit za soudruhů, tak od začátku 50-tých let, kdy bylo zapotřebí vypomáhat brigádnicky družstevním rolníkům na polích. Ti totiž nějak to pracovně nestíhali. Výpomoc brigádnickou činili obvykle zaměstnanci z fabrik nebo vojáci. Soukromníci tehdy to ještě stíhali odpracovat za 6 dnů. No a vývoj v budování lepších zítřků šel dál a dál. Až došel k roku 1991, kdy začala privatizace a noví obchodníci - vlastníci obchodů, toužili po kšeftu i o nedělích, protože neděle už vlastně ani dnem svátečním nebyla. Řada lidí z měst měla na dědinách chaty a tam se pilně před víkend na nich pracovalo. A tak máme dnes stav takový, že někdo už ani neví, proč neděle je dnem kdy dělat by se nemělo.

13 1
možnosti
Foto

No, jo pane Rečku, ale to jste probral minulost, kterou si zde všichni nad 55 let dobře pamatujeme. Ale jak to vidíte dnes s těmi pekaři z pekáren mimo supermarkety, co nesmí péct na neděli čerstvé pečivo? Supermarkety už se právě podle toho "odborářského vyšilování" zařídily a do prodejen si nainstalovaly pekárny svoje a pečou nám vše čerstvé (ze zmrazených polotovarů).

3 2
možnosti
Foto

Oni ti odboráři nakonec svého (podporovaní celou zeměkoulí) dosáhnou. Pekaři budou v neděli odpočívat a někdy nuceně i v pondělí a úterý, protože si to jejich pečivo, co napečou až v pondělí (nikdo v pondělí a ani v úterý) nepřijde koupit. Zákazníci se totiž nákupem malých poloautomatických stolních pekáren obslouží pečivem sami a ani nebudou muset vyjít ven. A pekaři? No, ti si udělají rekvalifikační kurzy a budou prodávat třeba kyselé okurky.

3 10
možnosti

Domácí pekárnu máme již roky, především z důvodu bezlepkové diety. Občas manželka udělá i něco bezlepkového, ale že by se ji chtělo péct každý den to opravdu nehrozí. Předpokládám, že i stejně by to bylo u všech. Proto se pekaři nemusí bát.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS